Bugünden..

Aklı başında bir adamın sözünü etmekten en çok zevk alacağı konu nedir ,bilir misiniz?Yanıt:Yine kendisi..Öyleyse kendimden söz edeyim biraz..Dostoyevski/Yeraltından Notlar

5 Haziran 2010 Cumartesi

Herşey tamamen farklıydı

Gazze'ye yol alan filonun İsrail tarafından baskına uğraması,dokuz sivilin ölmesi ve sonrasında dünyada kopan kıyamet hakkında çok şey yazıldı.Bu haberlerden çok sıkıldım.Her profil resminde Filistin bayrağı yada çarpı işaretli İsrail bayrağı görmekten gına geldi.
Sokakta yaşananlara ne demeli? İsrail 'e ölüm naraları atan ,öfkelerini kusan,bayrak açan ,bayrak yakan bol bol komutla beraber tekbir getiren,hala neden açıldığını merak ettiğim o yeşil bayrak..Tüm bu kargaşada içiçe geçmiş yorumlar..
İlkin ağız birliği yapmış tüm medya.Ulusalcısından en liberaline hep aynı yorumlar.(Bu ülkede ilk kez yaşanıyor galiba).Kin,nefret söylemleri,hamaset kokan ifadeler..
Oysa ben hiç de böyle düşünmedim.Taa en başından 31 Mayıs tan beri farklı düşünüyordum.Bu sadece bir yardım girişimi ve onu engelleme girişimi değildi .Bu Akp hükümetini zayıf düşürmek,erken seçime zorlamak,yeni seçilen Kılıçdaroğlu nu hükümete dahil etmek ve bunun yanında Türkiye'yi İran'ın kucağın atmak üzerine niyetlenilmiş büyük bir komplonun bir parçasıydı.Eş zamanlı PKK nın İskenderun baskını bu tezi destekliyor.Akp yi bitirmek için tüm Ortadoğunun seferber olduğu büyük bir operasyondu.Operasyonun sonucu nu nasıl olacak hep beraber göreceğiz.
Hedeflenilen sonuçların oluşmaması için sağduyulu hareket etmek gerekirdi,öfkelenmemek gerekirdi. Oysa beni hayrete sevk eden bazı arkadaşların hatta şimdiye dek barışçıl naralar atan tanıdıklarımın,toplumun tepkisiydi.Ne kadar da yanılıyorlardı.
Üzerinde yardımdan çok "gaz" a gelmiş insan taşıyan "Gaz"ze ye giden bir gemi.Sonuç:dokuz masum hayat "gaz"a gelmiş iki ayrı toplum.Muhakemesiz yorumlar,nefret söylemler.Bu tavırla barış ne kadar da zor oysa..