Bugünden..

Aklı başında bir adamın sözünü etmekten en çok zevk alacağı konu nedir ,bilir misiniz?Yanıt:Yine kendisi..Öyleyse kendimden söz edeyim biraz..Dostoyevski/Yeraltından Notlar

8 Kasım 2008 Cumartesi

MARUL HAREKATI


Eti çok tüketmek cep telefonundan ,cep telefonu da sigaradan daha tehlikelidir.Cep telefonu ve sigarayı bir kenara bırakarak et üzerine pek duyulmayanları buradan okuyun..

Sindirim sistemimiz sebze ve meyveyi çok rahatlıkla sindirirken eti sindirmekte epeyce zorlanmaktadır.Bu et yemeyi az yapmamız gerektiğine dair bir işarettir.

Eskiden insanoğlu şimdikinden çok daha fazla fiziki güç kullanıyordu. Buharlı makinelerin bulunması ve endüstrileşme sonucu kullanılan fiziksel güç şu anda en aza indi. Belli başlı iş sahaları dışında kas gücüne ihtiyaç duyulmuyor.Bunları neden anlatıyorum? İnsanoğlu kullanacağı kas gücünü yedikleri besinler arasında ;etten yada hayvansal gıdalardan alır. İşte sorun burada ortaya çıkıyor:sanayileşmeden önce yenen et miktarı ile şimdiki zamanda kullanılan et miktarı arasında pek fark yok.Geçmişte ağır işlerde tüketilen bu enerji şimdi neye dönüşüyor sanıyorsunuz? Bu enerji insanlarda şiddet,öfke,nefret,kin,fesat,kıskançlık ,ihtiras,aşk ve cinsel dürtü olarak ortaya çıkar.İnsanın duygularını ölçüsüzce kullandıttırır,insan ilişkilerinde büyük yıkımlara yol açar.İnsan bahsi geçen duyguları kullanarak kendini de bitirme noktasına getirir.Kalp kırar, baş yarar,saldırır,cinsel isteklerinin peşinde salya döken bir köpeğe dönüşür.Toplumda sapık ilişkilerin ortaya çıkmasına,boşanmaların artmasına neden olur.Sevgisizlik,hürmetsizlik hızla yayılır.İnsanlar sadece kendi istek ve arzularının peşinde sürüklenir.Bencilce bir hayat yaşar.Huzurun adı bile olmaz.İnsan; aşırı sevme aşırı nefret duygularının esiri olur.Bu dengesizlik hali hayvansal gıdayı azaltmadıkça sürüp gider.

Hayvansal gıdayı çokça alan insan tombullaşır,hımbıllaşır,tembelleşir.İdeallerinin değil nefsinin kölesi olur.İyice düşünemez,muhakeme derinliğini kaybeder.Bilinildiğinin aksine fazla protein beyine olumlu etki yapmaz.Ortaya çok iyi düşünemeyen duygularının esiri korkak bir insan çıkar.Modern toplumun ekserisi bu haldedir.Dünyada kapitalizmin işlemesi devamlılığnı sürdürmesi tüketimin gün geçtikçe artması için ete ihtiyaç vardır. Fast food mağazalar zincirlerinde kullanılan hayvansal yağlar insanoğlunu bir felakete doğru sürüklemektedir.

Et yemeyin demiyorum bunu asla da önermem.Hayvansal gıdayı mümkün olduğu kadar az alın.Bu tüketim çılgınlığından vazgeçin.Sağlık sorunlarına hiç değinmedim fark ettiyseniz.Onu başka bir yazıya havale ediyorum.Ruhsal sağlığınızı korumak için söylediklerimi lütfen önemseyin.Sebze yiyin çiçek gibi olun.

Marul harekatını destekleyin moralinizi tetikleyin..
"ben" yazdım,hea!! :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder