Bugünden..

Aklı başında bir adamın sözünü etmekten en çok zevk alacağı konu nedir ,bilir misiniz?Yanıt:Yine kendisi..Öyleyse kendimden söz edeyim biraz..Dostoyevski/Yeraltından Notlar

10 Temmuz 2010 Cumartesi

Profiller'den Seçmeler :Narziss


Narziss ,İstanbul da doğdu.

Yatılı okullarda okudu.Devletten burs aldı.Trafik cezası yedi.Korsan CD aldı.
Şimdi koyda.
Bir röportajında haftanın 6 günü olduğunu söyedi.Bir günü saymadığını,o gün kasabaya inip derslere girdiğini,mektuplarını aldığını,alış-veriş yaptığını ve telefonunu şarz ettiğini söyledi.Telefonun şarzının 5 gün dayandığını ,bir gün iletişimsiz kaldığını vurguladı.Hoş diğer günler de kimseyle görüşmediğine göre telefonun hangi amaçla yanında taşıdığı bir sır niteliği taşıyor.


Leonard Cohen i koyuna çağırıp 1 gün misafir etti.Ünlü müzisyenin İstanbul a verdiği konserden sonra ortadan kaybolduğu bir günü nerde geçirdiği böylelikle belli olmuş oldu.Gece sahilde ateş yakıp denizin dalgaları eşliğinde gitarıyla beraber mini bir konser sunan Cohen tekrar geleceğini söyledi.

Öğretmenlik yapan Narziss çok öğrencisi olmayan okulunda tüm derslerini tek günde toplayarak diğer günleri tek başına koyda geçirmektedir.

Narziss şehirden uzak bir hayat sürmektedir.Ege de henüz otelcilerin ve beach clubçıların keşfedemediği yolu da olmayan bir koyda yaşamaktadır.Tüm google earth aramalaına rağmen koyun bulunamadığı biliniyor.Bir başkasıyla sohbet etme ihtiyacını MSN ve telefon yerine ,sürülerini otlatırken uğrayan çobanlarla gideren Narziss bu durumdan oldukça memnun görünmekredir.

Dini hasssiyetleri tam bilinmese de kasabadaki caminin hocasına namaz surelerini bildiğini ,ahirete de inandığını söylemiştir.Mevcut hükümetin icraatlarını beğenmemesine rağmen anayasa paketi referandumunda "evet" oyu kullanacağı tahmin edilmektedir.

Anti milliyetçi,anti popülist ve anti kadın olduğu bilinmektedir. Kadın düşmalnığı dikkat çekicidir.Eşcinsel eğilimleri olmamasına rağmen bunun nedeni epeyce araştırılmıştır.Son olarak da ,hayatının bir evresinde sonu kötü biten kuvvetli bir aşk macerasından sonra okuduğu Tolstoy'un Kroyçer Sonat adlı romanının bu düşmalığı tetiklediği tahmin edilmektedir.

Güçlü bir hayalgücünün olduğu bilinen Narziss ,hayalgücünün insanı mutlu etmeye yeteceğini söylediği kasabanın kahvesinde ,oturanlar bir an sessizliğe bürünmüş,bu sessizlik yavaşlık olarak etrafa yayılmıştır.

Son cümle gibi arasıra anlaşılması güç sözler eden Narziss "neden Narziss" sorusuna
"Goldmund'u bulmak için " diye cevap vermiştir.

Adı bilinmeyen bir blogda ingilicze olarak yazılarını düzenli olarak yayınlayan Narziss blogun ingilizce olmasını "Türklerin uğraşacak daha önemli işleri var diye" cevaplamıştı..Nadiren de olsa bu blogla yazılarını Türkçe yayınlayan Narziss hala çok sevdiği koyunda ,tüm gizemini korumaya devam ediyor..






5 yorum:

  1. merak ettim bak bu koyu şimdi.
    narziss değil goldmund daha yakışırdı ya..
    bence;hayalgücünün mutlu olmaya yetmediğini biliyor..ki arıyor,kaçıyor....

    YanıtlaSil
  2. Narziss veren bir el..öğretmeyi,sevmeyi,fedakarlık yapmayı bilen biri.Goldmund un böyle bir derdi yok.Kimseye ihtiyacı da yok.Goldmund olsaydı Narziss olmyacaktı,ona ihtiyacı yoktu,işlediği günahlar onun en büyük dostu oluyordu.Narziss olmalıydı Goldmund u bulmak ve O na gerçeği anlatmak için..

    YanıtlaSil
  3. goldmund da ısrarcıyım profil öle gösteriyor..günahların ardından duyulan samimi pişmanlık yakınlaştır mıyor mu? sonuç olarak; Goldmund O nsuz da "gerçeği" ni bulmadımı??

    YanıtlaSil
  4. Goldmund da uyabilir ..yada ikisinin orta yerinde..

    YanıtlaSil
  5. işte şimdi tamam..

    YanıtlaSil