Bugünden..

Aklı başında bir adamın sözünü etmekten en çok zevk alacağı konu nedir ,bilir misiniz?Yanıt:Yine kendisi..Öyleyse kendimden söz edeyim biraz..Dostoyevski/Yeraltından Notlar

5 Haziran 2011 Pazar

EYVAH TATİL BAŞLIYOR

Yılın en güzel zamanları geride kalıyor.Daha doğrusu yılın en kötü zaman dilimi start alıyor: YAZ TATİLİ.Okulların kapandığı,şehir merkezlerinin boşaldığı ve haliyle insanların zihinlerinin de boşaldığı dönem.
Birileri Türk insanının tatil zihniyeti hakkında ciddi bir araştırma yapması gerekir .Bu insanlara neler oluyor? Regular season da yani yılın normal zamanında az çok aklı başında hareket eden miletimiz tatil vakti gelince sahip olduğu aklı da kaybedip şuursuz,anormal,sorgusuz ,sualsiz bir hayat ve bir önceki karakteri ile tezat bir hale bürünüyor.Bir başıbozukluk ki sorma gitsin.Oysa kırsal kesimde böyle mi?


Anadoluda yaz dedin mi esas işler başlar.Kimisi tarlada kimisi dağda bayırda çalışmaya başlar.Sabah ezanıyla evden çıkar öğleye yakın bir vakitte işlerinin çoğunu bitirir istirahata çekilir. Gayet münbit bereketli bir gün yaşar.


O zaman diyebiliriz ki modern hayat,kent yaşamı insanın yaz tatilini heba eder,saptırır.Mesela nedir bu "yaz aşkı" muhabbeti? Böyle bir düşünce olabilir mi? Gençler tatilini geçirdikleri beldede eylülde biteceği aşikar olan bir aşk yaşarlar.Eylül gelince herkes normal sezon sevgilisine yada işine döner.Her iki taraf da bunu bilir.Ne saçma şey!! Modern hayatın saçmalığı işte.İnsanın duygularıyla nasıl da oynuyor ve itibarsızlaştırıyor.
yaz tatili sendromunu alpay "eylülde gel " şarkısıyla ne de güzel anlatmış:


Tatil geldiği zaman

Ağlarım ben inan

Arkana bakmadan

Nasıl geçer bu yaz

sen sen sen

sen bir ömer bedel

yok yok yok

gitme gitme gel

Eylülde gel...

3 yorum:

  1. "sen benim sevgilimsin, sevsen de sevmesen de
    aradığım yerlere benzeyiş buldum sende"
    tadında kitaplar okumak istiorum hamağımda söğüdümün altında bahçemde hücremde...o yüzden yine gelsin bakalım yalnız geçmeyen bu yaz.

    YanıtlaSil
  2. geçenlerde bahçeli bir evde kapanıp ne de güzel kitap okunur dedim bir dost meclisinde..bir büyük çıktı dedi ki "bir hafta sonra yalnızlıktan patlarsın" doğru söylemişti ..evet kitap ne kadar yerini alır bir arkadaşın..insan sahici insanlara gereksinimi olan varlık..yani senin hamak projen biraz sürrealist..

    YanıtlaSil
  3. orası öle farkındayım ne bir haftası 2 gün bile yetior tecrübeyle sabit..tek başına olmuor bu saatten sonra herkesle de..sahi nereye kadar gider böle?? kesmior hiçbişey..
    şarkının dediği gibi;
    yazmamışlar kaderimi kimseyle.....

    YanıtlaSil