Bugünden..

Aklı başında bir adamın sözünü etmekten en çok zevk alacağı konu nedir ,bilir misiniz?Yanıt:Yine kendisi..Öyleyse kendimden söz edeyim biraz..Dostoyevski/Yeraltından Notlar

25 Eylül 2011 Pazar

Uyan

"İnsanlar uykudadırlar, öldükleri zaman uyanırlar."
Bundan ötesi var mı arkadaş.Bak etrafına iyice.Her gün bu gerçeği bağıran bir ölüm mahallende gerçekleşiyor.Mahallende olmazsa ilçende var,televizyonunda var.Kulaklarını ne vakte kadar tıkayabiirsin.Devekuşu gibi olma.Devekuşu avcıyı görünce kafasını kuma gömüp saklandığını sanıyormuş.Sen öyle yapma.Öteki tarafta sersemlemiş vaziyette uyanacaksın.Hakikat bu.


Bu hatırlatmayı söyledikten sonra tekrar gündemiize dönelim.Gündem belli:kadınlar ve anlaşılmaz tavırlar.Geçen hafta koca bir stadı dolduran otuz bine yakın kadını ve çıkardıkları sesi görünce tekrar düşünmeye başladım.Tezahüratlarında yankılanan o tız ses beni futboldan uzaklaştırdı .Yada şunu dedim :futbol oynamak da izlemek de bir erkek işi. Staddaki kadınların 61.dk da rakip takım aleyhine yaptıkları toplu küfür ,kadınların erkeklerin çirkin tarafına benzemeye çalışmaları midemi bulandırdı.
Ben demek bütün bu saçmalıkarı görerek bazen de öngörerek evlilikten kaçmışım.Ama napalım Allah ın koyduğu kaide de ortada.Evleneceğiz ,bu olacak.


Erkekler uykudadırlar,evliliğin ilk sabahı uyanırlar.



1 yorum: