Bugünden..

Aklı başında bir adamın sözünü etmekten en çok zevk alacağı konu nedir ,bilir misiniz?Yanıt:Yine kendisi..Öyleyse kendimden söz edeyim biraz..Dostoyevski/Yeraltından Notlar

23 Nisan 2009 Perşembe

GÜNEŞİ GÖRDÜM'Ü GÖRDÜM


Türkücüden yönetmen olur mu demeyin,bal gibi oluyormuş.Mahsun Kırmızıgül de herhalde kendisinin beklemediği ölçüde bu işten anladığını fark etti,durmadan film çekiyor.İkinci filmini izledim,eğrisiyle doğrusuyla konuşalım ,şimdi..

Kürt sorununa farklı bir açıdan,her iki gücün ortasından ya da bölgedeki masum halkın gözünden bakıyor.Verdiği mesaj gayet cesurca ,her iki tarafın hatalarını gözler önüne seriyor.

Gelelim teknik yorum kısmına;fotografik çekimler olduğu bir vaka,enfes sahneler,manzaralar göz kamaştırıyor.Bunlar artıları.Yalnız, film belgesel tarzında.Sahneler arası geçiş çok fazla,mekan ,olay geçişleri had safhada.Geçen "Hunger" ı izledim karşılıkllı diyalog sahnesi 17 dk sürdü,hem de kesintisiz.Bir sorun etrafında onca konu anlatmak film tadını acılaştırıyor.Bir hikaye değil bize anlatılan.bir çok hikaye,32.Gün tarzı bir şey çıkmış ortaya.O kadar konunun içinde "eşcinsel" muhabbetini koymaları absürd kaçmış.Ülkemizde bu mesele konu bile edilmemişken Kürt meselesi bağlamında ele alınması filmin inandırıcığılını zayıflatmış.

Unutmadan;Mahsun'un yeni doğan çocuğunu güneşe göstermesi ,onunla konuşması adeta tanrı yerine koyması bölgede mecusiliğin revaçta olduğunu söylüyor sanki.

Sadede gelirsek film çok , gereksiz ve zayıf hikayeli fakat güzel manzaraları ,çekimleri ve cesur anlatımıyla arzı endam ediyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder